

Long-range Planning Committees Meeting

Date and Time: December 14, 2021 (6:00-8:45 pm)

Location/Virtual Link: **Zoom Link**

Academics & Career and Technical Education Committee
Athletics Committee
Visual & Performing Arts Committee
Facilities Committee
Safety, Security & Resiliency Committee
Transportation, Food Service & Maintenance Committee
Technology Committee

TOPIC	START	DURATION
Joint Work		
Call to Order	6:00 pm	5 min.
Public Comment	6:05 pm	10 min.
 Equity by Design Process Check-in and Meeting Goals Step 2 - Listen to the voices of the adversely affected Step 3 - Conduct root cause analysis with underserved communities 	6:15 pm	5 min.
Introduction to Root Cause Analysis	6:20 pm	10 min.
Committee Work		
Root Cause Analysis Activity Create a fishbone diagram to identify possible root causes of an unmet needs example	6:30 pm	35 min.
Break	7:05 pm	5 min.





Committee Specific Unmet Needs Prioritization • Identification of high impact unmet needs	7:10 pm	55 min.
Co-chair Elections (if needed, for certain committees)	8:05 pm	5 min.
Joint Work		
Share out - Unmet Needs Prioritization by Committee	8:10 pm	25 min.
Introduction of 7 Generations • Set context for history of inequities discussion	8:35 pm	5 min.
Next Steps and Future Agenda Items • January 11 (6-8:30 pm) - History of Racial Inequities • January 22 (9 am-12:30 pm) - Root Cause Analysis	8:40 pm	5 min.
Adjourn	8:45 pm	

Public Comment: Members of the public may join the zoom meeting 15 minutes prior to the scheduled start to sign-up for public comment. Up to 10 minutes of public comment will be allowed per meeting with a limit of **1 minute per speaker**.

Let's Talk: If you would like to share your comments or questions with the planning committees at any time during the process, please use <u>Let's Talk</u> or via text at 512-856-6123.

